Ingefærdrik – ingefærkoncentrat

Opskrift på ingefærdrik / koncentrat, som jeg har stjålet/tilpasset fra Cookie and Kate

400 g frisk ingefær
0,5 liter vand
Saft af 4 limefrugter (ca 1,5 dl)
Cirka 1,5 dl honning
Cirka 1,5 dl rørsukker
Cirka 1 dl hyldeblomstsaft (fx fra Kavli)

Skræl ingefæren og skær den i stykker på ca 1-2 cm. Der bliver cirka 300 gram.

Bring vandet i kog, tilsæt ingefæren og lad den koge koge i et minutes tid. Tag gryden af blusset. Gem kogevandet.

Blend ingefæren i tre minutter sammen med halvdelen af vandet. Si den og sørg for at opsamle væsken i en skål.

Hæld ingefærmassen fra sien tilbage i blenden sammen med halvdelen af de resterende kogevand. Blend i tre minutter igen, og si igen væsken fra ned i skålen. Gentag dette med resten af kogevandet.

Nu har du en meget kraftig ingefærvæske.

Skyl blenderen og hæld ingefærvæsken i den sammen med limesaft, honning, sukker og hyldeblomstsaft. Blend i et halvt minut.

Smag til ved at blande en smule af koncentratet med cirka 8 dele vand. Juster med mere sukker/honning efter smag.

Opbevar koncentratet i kæleskab i op til to-tre uger (så længe har mit ikke holdt endnu, så tag holdbarheden med forbehold).

Nyd en dejlig drik af cirka 2 centiliter ingefærkoncentrat til et glas vand, eventuelt danskvand.

Print Friendly